sabato 13 novembre 2010

FONDATORUL WIKILEAKS, PE PRIMUL LOC INTR-UN SONDAJ AL TIME PENTRU "OMUL ANULUI" 2010

              

               Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, specializat in publicarea de documente confidentiale, se afla pe primul loc intr-un sondaj realizat de saptamanalul american Time pentru a desemna "omul anului" 2010.
              Assange, un australian care a devenit oaia neagra a Pentagonului dupa publicarea a mii de documente despre razboaiele din Irak si Afganistan, numara vineri seara 24.719 voturi. El era urmat de excentrica Lady Gaga, care intrunise 22.892 de voturi.
               Imediat dupa cei doi se clasa comentatorul de dreapta Glenn Beck, apropiat al miscarii Tea Party, cu 22.518 voturi, apoi actorii Jon Stewart si Stephen Colbert, care la sfarsitul lui octombrie au organizat la Washington o manifestatie ce a reunit cateva zeci de mii de persoane pentru a insufla "bun simt" dezbaterii politice, cu cateva zile inainte de alegeri (20.300 de voturi).
                Intre primii zece figureaza si fosta candidata la prezidentialele americane Sarah Palin, presedintele Apple Steve Jobs, personajul generic "americanul in somaj", presedintele Barack Obama si minerii chilieni care au petrecut doua luni in subteran.

                                                             kappa.ro

Nessun commento:

Posta un commento