mercoledì 10 novembre 2010

Profesorul Lee Dellon - chirurg de exceptie la Timisoara



        Pana sa ajungem  acel nivel de chirurgie robotizat cum era un articol de cateva zile in urma, trebuie sa fim fericiti ca exista astfel de "maini de aur", care reusesc sa redea viata, celor in suferinta.
         Profesorul Lee Dellon, de chirurgie plastică şi neurochirurgie de la Universitatea Johns Hopkins Maryland, Baltimore din SUA (n.r. una dintre cele mai prestigioase din lume, din rândul profesorilor care au lucrat aici 34 au fost laureaţi ai premiului Nobel, dintre care 16 pentru medicină), intervine astăzi în cazul a trei pacienţi internaţi la Clinica de Chirurgie Vasculară din Timişoara şi care suferă de neuropatie diabetică distală.
          Aceasta este o complicaţie devastatoare dată de diabet, ce presupune disfuncţii sau modificări patologice ale sistemului nervos central, periferic şi autonom ale bolnavului, afectând mai ales sistemul nervos vegetativ, activitatea motorie şi membrele inferioare care devin foarte dureroase sau îşi pierd sensibilitatea.
         "La o parte dintre bolnavii cu diabet zaharat, se produce o strangulare a nervului de la nivelul gleznelor sau de la încheietura pumnului. Pacienţii îşi pierd sensibilitatea la nivelul picioarelor, astfel că ei nu simt atunci când, spre exemplu, îi roade pantoful şi prezintă răni care se infectează. Lor, tehnica chirurgicală le redă sensibilitatea. Alţi bolnavi prezintă dureri, de care vor scăpa în urma operaţiei. Pacienţii care se vor afla astăzi pe masa de operaţie sunt din judeţul Timiş şi au vârste de peste 60 de ani. În clinica noastră, realizăm acest tratament chirurgical de circa doi ani", a explicat prof. dr. Mihai Ionac, şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean Timişoara.
           Nu trebuie decat sa fim fericiti ca mai exista astfel de minti ilustre pentru a veni in sprijinul omenirii si mai mult ca a poposit in tara noastra, pentru a salva semeni de-ai nostri.
                                                                                                   evenimentul zilei

Nessun commento:

Posta un commento