giovedì 11 novembre 2010

ROMANIA IN FINALA CONCURSULUI " TI LASCIO UNA CANZONE"- RAI 1 ITALIA

      Concursul acesta de tinere talente, a depasit granitele Italiei, ajungand sa atraga copii de exceptie si din afara. Ma gandesc in mod deosebit la Madalina Lefter, pustoaica care, dupa cum spunea si Antonella Clerici, atunci cand canta ,zguduie toata sala cu vocea ei.
       Valori romanesti, care din pacate in tara nu sunt apreciate , nu sunt sustinute , nici pe departe ajutate sa atinga culmile satisfactiei.
        Deci nu ar trebui sa ne miram ca, Italia isi sustine copii, incercand sa le dea acel impuls spre mai bine.Asa se face ca desi a lasat cu gura cascata personalitati ale muzicii din Italia, nu reuseste sa obtina decat premiul juriului, cu melodia " Io vivro senza te" de Lucio Battisti , acelasi autor ca si pentru melodia castigatoare, care in felul acesta a recunoscut valoarea Madalinei.
        Concursul a fost unul de alegerea celei mai frumoase, celei mai indragite, celei mai apreciate melodii din muzica italiana, pentru care Mattia Lever cu " I giardini di marzo" de Lucio Battisti,  primeste premiul "Ti lascio una canzone - 4".
        Daca ascultam cele doua melodii, cu certete putem spune ca Madalina putea sa obtina premiul cel mare.



2 commenti: