sabato 25 dicembre 2010

ALAIUL DATINILOR SI OBICEIURILOR DE IARNA - BACAU - 2010

                


                 Ansamblul Folcloric "Busuiocul" si Consiliul Judetean organizează, ca în fiecare an, Alaiul datinilor si obiceiurilor de iarna, festival care se va desfăşura în a doua zi de Crăciun.
                 Evenimentul, ajuns la a 45-a ediţie, va aduna sute de colindători care vor defila îmbrăcaţi în costume tradiţionale, însoţiţi de urşi, capre sau căluţi si se va desfăşura în centrul Bacăului, duminica, 26 decembrie 2010, între 11.00- 16.00.
                 Centrul orasului va rasuna de colindatorii din patru  judete, care vor defila in parade ale portului popular, alaiuri de măsti, vor veni cu colinde şi urături specifice mai multor zone ale tarii.                  La actuala ediţie vor participa formaţii de jocuri cu măşti din Dărmăneşti, Dofteana, Vultureni, Bereşti Tazlău, Secuieni, Zemeş Plopana, Lipova, Balcani, Livezi, Buhoci, Letea Veche şi din localităţile Todireşti, judeţul Vaslui, Corlata, judeţul Suceava şi Cucuteni, judeţul Iaşi.
                 Un adevarat regal pentru cei ce iubesc traditia, portul romanesc si care multora dintre noi plecati din tara, ne lipseste. Este adevarat, reusim sa vedem emisiuni transmise la televizor, exista internetul cu stiri si video, traim evenimentul, sarbatorile, insa nu este ca atunci cand poti sa te afli in mijlocul acestor manifestari.

Nessun commento:

Posta un commento