martedì 22 febbraio 2011

TURNEUL INTERNATIONAL GEORGE ENESCU IN ITALIA



                      In perioada 24 februarie – 1 decembrie 2011, cu ocazia împlinirii a 130 de ani de la naşterea lui George Enescu, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia organizează Turneul “George Enescu în Italia”, în colaborare cu Societatea Enescu şi Institutul Cultural Român de la Londra, Muzeul Naţional „George Enescu” din Bucureşti şi Festivalul Internaţional „George Enescu”.
            Iata  ca nu numai italienii , dar si  romanii chiar daca ceva mai rar, reusesc sa scoata in evidenta cultura romaneasca, care se ridica nu doar la nivel european ci chiar mondial. Geniile sunt unice, asa ca nu vom putea gasi un al doilea Ciprian Porumbescu, ori George Enescu, cum nu este nici un altul Brancusi sau Eminescu.
             Asadar Festivalul internazional George Enescu va fi un prilej de mandrie pentru noi romanii, mai ales cei care am ales ca destinatie Italia si va avea loc in patru mari orase:
             - Venetia - 26 februarie 2011, Sala Mare a Teatrului La fenice
             - Verona  - 25 martie 2011, Sala Maffeiana a Teatrului Filarmonic                                         
             - Torino - 7 mai 2011, Auditorium RAI 
             - Roma - 1 decembrie 2011, Sala Petrassi a Academiei Nationale Santa Cecilia           

              Frumusetea acestui turneu va fi constituit de un concert  cu piese din repertoriul compus sau interpretat de George Enescu. Soliştii celor patru concerte vor fi violonistul Remus Azoiţei şi pianistul Eduard Stan (la Veneţia şi Roma) şi violonistul Gabriel Croitoru şi pianistul Karim Said (la Veneţia, Verona şi Torino). De asemenea, în foaierele teatrelor din Veneţia şi Verona va fi inaugurată expoziţia „Omagiu lui George Enescu – 130”, organizată de Muzeul Naţional „George Enescu” din Bucureşti.                   
               Iata si un video cu Rapsodia romana, orchestra dirijata de bagheta grandiosului Sergiu Celibidache
                                                                                                      



                                                                                                            Institutul cultural roman

1 commento: