giovedì 14 febbraio 2013

FESTIVALUL DE MUZICA ITALIANA SANREMO 2013 - Prima si a doua seara



                     Festivalul de muzica italiana Sanremo 2013, cu o scenografie realizata pentru prima data de o femeie - Francesca Montinaro, si-a luat zborul la propriu si la figurat. Abia a inceput si deja se afla la cea de a treia seara. Au fost doua seri pline, cu multa muzica pe toate gusturile , motiv pentru care in marea majoritatea dintre cei care urmaresc festivalul, sunt destul de multumiti. Motivele ar putea fi: pentru ca sunt tineri in concurs; pentru ca sunt idei noi care plac publicului tanar, pentru ca regulile s-au schimbat putin, avand in vedere ca artistiti campioni - deja consacrati - au avut posibilitatea de a prezenta doua melodii, cea mai votata ramanand in concurs; calitatea muzicii adusa de sectiunea tineri pare sa fie incurajatoare, fiind bine cotata de cei ce urmaresc festivalul.

                      In plina campanie electorala, se pare ca totusi polemicile politice nu sunt digerite prea mult, fapt stiut si de la editia de anul trecut cand marele Adriano Celentano, a fost fluierat si oprit de nenumarate ori in discursul sau, ceea ce evident s-a intamplat si anul acesta cu comicul Maurizio Crozza.         
                      Prezentatorii festivalului Fabio Fazio si Luciana Littizzetto formeaza o pereche care se completeaza reciproc, este si firesc sa fie asa avand in vedere ca, colaboreaza de multa vreme in cadrul emisiunii "Che tempo che fa". Luciana este spontana, cu raspunsuri directe , simple, ascunzand perfect emotia. 
                      Festivalul de muzica italiana, asa cum am mai scris si altadata este o rampa de lansare pentru cei care au talent si iubesc muzica, nu mai conteaza aproape cine va lua Trofeul Festivalului, cat participarea acestor artisti facand cunoscuta muzica lor. Pentru asta putem aminti de Toto Cutugno, care participa la 15 editii castigand o singura data, insa muzica sa a fost si este placuta publicului.
Iata-l ca invitat si in acest an alaturi de Armata rosie, fiind in continuare iubit si apreciat de italieni

                     Dupa cele doua seri au ramas in concurs toti cei 14 artisti BIG cu melodia aleasa prin televot de acasa si juriul presei in proportii egale de 50 % si 2 artisti de la sectiunea tineri din cei 4 artisti care deja au evoluat.
                    Asa cum am facut mereu , chiar daca exista anumite preferinte, eu am preferintele mele chiar daca acestea vor ajunge in finala sau nu

Simona Molinari si Peter Cincotti - "La felicita "

Maria Nazionale - "Quando non parlo "


Daniele Silvestri - "A bocca chiusa

Malika Ayane - "E se poi"



                     Cea de a doua seara a festivalului este deschisa si se incheie cu Beppe Fiorello, actor italian apreciat, care aduce un elogio si in acelasi timp o avanpremiera a filmului care se va derula in premiera la televiziunea italiana RAI "Volare" - avand ca protagonist marele cantaret italian "Mister Volare" , Domenico Modugno.


Nessun commento:

Posta un commento