mercoledì 17 novembre 2010

ASTEROID CU DIAMETRUL DE TREI METRI, IN APROPIERE DE TERRA

                    Un asteroid cu diametrul de trei metri a fost detectat de astronomii de la observatorul american Mount Lemmon. Aseara, la ora 22.30, ora Romaniei, corpul ceresc a trecut la o distanta de numai 265.000 kilometri de Luna.
In aceasta dimineata, in jurul orei 5.45, el a trecut la aproape 34.000 de kilometri distanta de Pamant. Anuntul cu privire la acest eveniment a fost facut de Leonid Elenin de la Institutul de matematica aplicata din Moscova Keldas, citat de agentia de presa RIA Novosti.

                   Asteroidul cu diametrul de trei metri, botezat 2010 WA, a fost detectat aseara, conform bazei de date a corpurilor mici din Sistemul Solar a NASA, anunta Agerpres. Chiar daca s-a aflat la o distanta mica de Terra, el nu a pus in pericol satelitii geostationari, intrucat punctul de convergenta a fost departe de zona in care se afla satelitii. El nu va reprezenta un pericol nici pentru Terra. Cercetatorul Leonid Elenin a precizat in acest sens ca un asteroid de aceste dimensiuni se dezintegreaza in contact cu atmosfera.

                   Pe 18 noiembrie, Terra va trece printr-un flux de particule de praf care se afla in coada cometei Tempel-Tuttle. Acest eveniment va fi vizibil si de pe Pamant, sub forma unei ploi de stele.

                                                                                                                       kappa.ro

Nessun commento:

Posta un commento