In asteptarea marelui turneu international de TABLE de la Arena Mall din Bacau sa aflam cateva din secretele acestui joc.
Pietreanul Constantin Afemei a văzut jocuri în care s-au pierdut sume imense înainte de 1989, cît si după Revolutie • el este sportiv legitimat si participă la competitiile organizate de Federatia Română de Table • printre tablagii, cei cu nume sînt Ioan Becali, Victor Surdu sau Alexandru Arsinel •
Constantin Afemei este primul jucător de table din Piatra Neamt legitimat la un club si care participă frecvent la diferite concursuri de nivel national organizate de Federatia Română de Table. Acesta a ales să fie printre concurentii amatori de la Cupa „Monitorul“ la table si a povestit cum unii reusesc chiar să trăiască din jocul cu zaruri si puluri. Ajuns la 63 de ani, Afemei joacă table de aproximativ 50 de ani, la nivel de amatori, iar la nivel profesionist a promovat în urmă cu 12 ani. A văzut multe la viata sa ca jucător de table si stie povesti despre cum se cîstigă sau se pierd bani grei. Înainte de ‘89, undeva în Strandul Tineretului din Piatra Neamt a fost martorul unui joc încheiat în final cu pierderea unei sume cu care se puteau cumpăra patru masini Dacia. 20.000 de euro este o altă sumă colosală cîstigată la table, însă nu în Piatra Neamt si după Revolutie. „Mai stiu o poveste cu un jucător care a venit la un concurs si a cîstigat bani, dar în afara competitiei, cu care si-a dus familia la mare timp de 10 zile. După un asemenea noroc a venit si reversul medaliei, cînd la următorul turneu a pierdut si meciurile oficiale, dar si cele din afara întrecerii“, a adăugat Constantin Afemei. În opinia sa, un jucător echilibrat, care nu se enervează si care stie să fie cumpătat la backgammon, poate trăi bine din premiile puse în joc la concursuri, atît pe plan national, cît si international.„Sînt premii frumoase si atractive. Iar concursuri sînt foarte multe în diferite zone ale Europei, ca să vorbim de cei care pot ajunge acolo. Nu am participat niciodată la un turneu în afara tării pentru că implică cheltuieli mari. Transport, cazare, masă, taxe de participare. Totul plătesti din buzunarul propriu, iar dacă esti bun si ajungi în fazele înalte ale concursurilor poti să-ti acoperi cheltuielile sau chiar să rămîi cu bani în buzunar“, a mai spus Afemei.
Monitorul
Nessun commento:
Posta un commento