giovedì 28 aprile 2011

ADEVAR SAU MINCIUNA ??? - SAPTE PACATE ZILNICE !!!


             Ca uneori jurnalistii fac din tantar armasar, asta o stie toata lumea, ca uneori ne mai ajuta sa fim la curent cu tot ce este in jurul nostru, nu putem nega, asta e .....doar de asta scriu nu ?
             Iata deci, o gaselnita de a jurnalistilor si nu oricare, ci tocmai cei de la „The Daily Mail" din Londra. In baza celor descoperite de cercetatori, jurnalistii ne pun in alerta cu pacatele de fiecare zi ale noastre, dar nu despre pacatele care tocmai au fost iertate prin spovedanie, ci despre obisnuintele noastre despre care suntem convinsi ca sunt perfecte..........pana cand uite asa grazie a unor bineinformati aflam ca gresim, gresim si iar gresim......iata deci cele sapte pacate de zi cu zi:


            1. Să faci duş zilnic. „Sunt persoane care se spală mult prea mult", spune doctorul Nick Lowe, specializat în dermatologie la Clinica Cranley din Londra. Acesta susţine că jetul de apă fierbinte şi săpunurile în exces distrug calitatea pielii şi duc la uscarea ei sau chiar la infecţii. „Dacă ideea de a sări peste duşul zilnic vă îngrozeşte, atunci folosiţi măcar apă mai rece. În cazul persoanelor cu pielea uscată, este indicată folosirea unui gel de duş emolient, fără săpun", mai spune Nick Lowe.
            2. Să dormi opt ore pe zi. Un somn liniştit de cel puţin opt ore, în fiecare noapte. Aceasta este reţeta modernă a somnului sănătos. Ea se dovedeşte însă falsă. Un somn neîntrerupt de opt ore te poate face să te simţi mai obosit decât dacă ai dormi mai puţin, spune profesorul Jim Horne de la Centrul de Cercetare a Somnului de la Universitatea Loughborough (Marea Britanie). El susţine că trebuie să avem un program de somn flexibil şi fragmentat. Adevăratele beneficii se dovedesc în cazul unui pui de somn, chiar şi de 15 minute, în timpul zilei. Jim Horne dă exemplul celor care au trăit în urmă cu sute de ani, care dormeau două ore înainte de cină, apoi se culcau abia după miezul nopţii şi dormeau doar trei-patru ore.  
            3. Clătitul intensiv după spălarea dinţilor. Scăpaţi de obsesia de a vă clăti mult după ce v-aţi spălat pe dinţi, spune doctorul Phil Stemmer de la un institut specializat din Londra. El susţine că acest obicei duce la eliminarea stratului protector lăsat de pasta de dinţi. „Eu evit să beau lichide cel puţin o jumătate de oră după ce m-am spălat pe dinţi. Nici măcar nu ud periuţa de dinţi înainte de a pune pasta", explică medicul.
           4.  Să stai mult pe WC. Toaletele moderne sunt dăunătoare pentru sănătate, spune un studiu publicat de cercetătorii din Israel. A sta pe vine este o poziţie mai naturală decât a sta pe un scaun şi reduce riscul apariţiei unor afecţiuni precum hemoroizii, arată cercetarea. Şi medicul britanic Charles Murray îi sfătuieşte pe cei care au probleme intestinale să aşeze ceva sub picioare atunci când stau mult pe toa­letă, pentru a reproduce poziţia statului pe vine.
         5.  Curăţenia zilnică. Poate fi scuza perfectă pentru a scăpa de treburile casnice, dar se dovedeşte a fi adevărată - a face curăţenie în mod excesiv poate dăuna sănătăţii. Un studiu realizat în SUA a arătat că persoanele care îşi asumă cele mai mari responsabilităţi în privinţa treburilor casnice sunt mai predispuse la creşterea tensiunii. În plus, inhalarea unor vapori proveniţi de la produsele de curăţat pot duce la boli de plămâni sau la inflamarea căilor respiratorii.  
         6.  Să respiri incorect. Dacă spui cuiva să tragă adânc aer în piept, cel mai probabil îl va expira pufăind, iar acest gest este incorect, spune Neil Shah, psihoterapeut la Stress Management Society din Marea Britanie. „Când suntem mici, respirăm folosind toată capacitatea plămânilor, însă pe măsură ce îmbătrânim respirăm doar «din piept», obosiţi", explică Shah. În acest fel, aerul nu ajunge în toate celulele plămânilor, iar aerul „vechi" rămâne în partea de jos a acestora. „Din fericire, ne putem antrena corpul să revină la obiceiul respiratului corect. Respiraţia trebuie să fie ritmică, cu 12-20 de inspirări pe minut şi cu pauze scurte între inspirat şi expirat", adaugă specialistul.
       7.  Să te relaxezi după cină. Cei mai mulţi dintre noi preferă o cină rapidă după o zi aglomerată, iar apoi se relaxează pe canapea timp de o oră. „Dacă eşti inactiv în timpul serii sau mănânci chiar înainte de a te întinde în pat, grăsimile din mâncare îşi vor face de cap", spune nutriţionistul Claire MacEvilly. Medicii recomandă o plimbare de 20 de minute după masa de seară, o soluţie care te poate scăpa de programatul cinei cu câteva ore înainte de culcare. 
  
            Daca sunteti curiosi puteti verifica si apoi faceti cunoscut si altora despre experientele voastre.
            Zile minunate si multe va doresc..

Nessun commento:

Posta un commento