domenica 6 novembre 2011

TI LASCIO UNA CANZONE - IL CANTO DELLA TERRA - Rebeca Neacsu alaturi de Ludovico Creti             Emisiunea preferata de fiecare sambata seara, Ti lascio una canzone, s-a desfasurat ca de obicei, numai ca incarcatura emotionala a fost putin diferita, avand in vedere ca inundatii de proportii in multe regiuni ale Italiei, zona Liguria, Cinque Terre, Genova, au distrus locuinte, fiind si victime.
            Asadar, televotarea care ar fi desemnat una din melodiile castigatoare, s-a transformat in o donatie pentru populatia care a fost lovita de calamitate. Un gest frumos, normal, omenesc, de a intinde o mana celor care au nevoie de ajutor.
             Sa fie aceasta situatie de urgenta, sau poate puritatea si inocenta, nu as putea spune, insa un lucru este clar, micuta noastra romanca, Rebeca Neacsu alaturi de Ludovico Creti, a impresionat din nou publicul, de asta data doar cei care au putut sa voteze, cei din sala Auditorium Roma ,castigand premiul serii cu melodia-  Il canto della Terra.

       
   De remarcat insa este si melodia Memory, interpretata de Giada Borrelli, care a primit premiul juriului.
           

             Aceasta emisiune este mult mai mult decat se pare la o prima vedere, ma refer la faptul ca este o reala pista de lansare pentru cei care iubesc cu adevarat muzica de orice gen ar fi ea. Acum doar un singur exemplu as vrea sa dau , cel al celor trei copii, acum adolescenti, Piero Barone, Ignazio Boschetto  si Gianluca Ginoble care au ajuns deja un nume consacrat in lumea muzicii lirice din toata lumea- IL VOLO.