lunedì 30 gennaio 2012

CARNAVAL VENETIA - 2012



                 Italia, in urmatoarea perioada se bate in evenimente care mai de care mai interesante si mai ispititoare. Daca stii cate ceva despre Festivalul de muzica usoara italiana Sanremo, in doua saptamani deja va fi in atentia tuturor. Insa.....peste doar cateva zile mai precis pe 4 februarie incepe manifestarea cunoscuta la nivel mondial, Carnavalul Venetian.
                Carnavalul Venetian , in traducere libera - carnevale - adio carne (stiut ca aceasta manifestarea precede inceputul postului Pastelului), este o manifestare foarte veche a italienilor care dateaza de sute de ani, mai precis din anul 1094, cu ocazia unor sarbatori distractive inainte de post. Se dorea ca trecerea de la iarna la primavara sa fie celebrata cu cat mai mult fast posibil.
                Elementul principal al Carnavalului il constituie Masca, existand o zi din calendarul evenimentelor cand se desemneaza cea mai frumoasa dintre acestea. Printre alte evenimente care urmeaza sa atraga atentia vizitatorilor care vor sosi special la Venezia, din toate partile lumii, sunt patinaj pe gheata, spectacole teatrale, pelicole cinematografice.
                Bineintelesc ca ne amintim ca traditionale sunt si urarile de la fantana vinului, zborul ingerului, alegerea unei Marii dintr-un numar de 12 fete cele mai frumoase posibile.
               Asadar, sa inceapa spectacolul......intre 4 - 21 februarie 2012, asteptam cu mic cu mare, cu sufletul la gura totul despre Carnavalul Venetian.
               Inceputul evenimentelor, va fi ca in fiecare an cu Felicitarile de la fantana cu vin - deci
               - 4 februarie ora 18,oo piazza San Marco - Gran brindisi alla fontana del vino;
            - 5 februarie de la ora 12,00 - 16,oo - La Festa Veneziana sull'acqua - Defilarea pe Marele Canal Venetian, in costume traditionale, cu masti, gondole......un mare spectacol, unde se vor oferi dulciuri traditionale venetiene.
               Odata inceputul facut, sirul evenimentelor in articolul urmator.

1 commento:

  1. Carnavals are fascinating as their origins go back to pre-christianism. I have never been to the Carnaval of Venice but i heard it was marvelous!
    Greetings DeeBee

    RispondiElimina