martedì 7 febbraio 2012

CARNAVALUL VENETIAN - 2012 - GRUPUL ANTON PANN IN CONCERT


        Chiar daca in acest an Venetia si-a pus masca de zapada, iar apele au inghetat, impiedicand gondolele sa-si faca cursul, manifestarile anuale dedicate Carnavalului Venetian din aceasta perioada, merg mai departe, fiecare incercand sa depaseasca aceasta situatie de urgenta creata, bucurandu-se de evenimente.
         Astfel, in perioada 10 - 13 februarie 2012,  Teatrul La Fenice va gazdui Festivalul de muzica balcanica "Dumitru Cantemir", festival organizat cu ocazia Carnavalului Venetian de catre Istitutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica din Venetia, impreuna cu Venetia Marketing &Evenimente.


        Acest festival va avea protagonisti din Spania - Maestrul Jordi Savall & Hespèrion XXI; Italia-  Ansamblul Marâghî ; Turcia - Ansamblul Bezmârâ si bineinteles Romania cu Grupul Anton Pann. 
             Inaugurarea va fi facuta vineri 10 februarie 2012 ora 21,oo, de catre Mestrul Jordi Savall - Spania, care mai mult de 30 de ani de munca i-a dedicat descoperirii de capodopere muzicale abandonate, avand un repertoriu variat si bogat de muzica ispanica si europeana.
                 Pe 11 februarie 2012, ora 15,30, este randul Italiei de a impresiona Venezia, si oaspetii sositi de pretutideni,Ansamblul  Marâghî urmeaza doi linii principale, una instrumentala otomana antica si o alta de interpretarea vocala  care este dedicata  compozitiilor lui   Abd ul-Qâdir Marâghî(m.1435)
            Duminica 12 februarie 2012 , ora 15,30 concerteaza  Ansamblul Bezmârâ   fondat de Fikret Karakaya in 1996, fiind  singurul grup turcesc care utilizeaza instrumente muzicale uitate din sec. XVI si XVII.
            Romania va incheia ciclul acestor concerte in data de 13 februarie 2012 la ora 18, cu Grupul Anton Pann.
        Pentru toti acei care nu au cum sa ajunga la aceste concerte, iata cateva imagini cu locul desfasurarii lor:










Nessun commento:

Posta un commento