mercoledì 15 febbraio 2012

FESTIVALUL DE MUZICA USOARA SANREMO - 2012 - PRIMA SEARA -

           Asa cum era prevazut, Festivalul de muzica usoara italiana Sanremo a 62-a editie, a inceput. Multe, asteptari, multe emotii si promisiuni pentru un festival de neuitat. Se pare ca Gianni Morandi, si-a descoperit o noua cariera aceea de conducator al festivalului si asta pentru ca nici nu a inceput bine cea de a doua editie condusa de el si parca ar vrea si a treia oara.

              Festivalul se deschide intr-un mod simplist dar forte cu show-ul lui Luca si Paolo, care  la fel ca si anul trecut ataca politica, cu regretul ca Berlusconi nu mai este, iar criticile pentru noul premier Monti sunt mai putine.

               Se deschide si concursul intr-o maniera normala, insa dupa trei melodii deja sistemul de votare cade, ajungand la hartie si creion, cum era ........odata. Melodiile dupa parerea mea nespecialista, slabe, ca text, melodie si uneori si interpretare. Datorita incidentului cu votarea, se decide in finala de a reda posibilitatea tuturor interpretilor de e evolua inca o data in cea de a doua seara, nefiind facuta nici o eliminare.
                  Intre un bloc de melodii in concurs si altul, cu un fundal de plin razboi (motiv pentru care tineri in concurs nu reusesc sa faca probe cea de a doua zi), apare nimeni altul , Adriano Celentano. Este stiut ca este unul din artistii controversati ai Italiei, iar ceea ce gandeste o spune clar deschis fara teama de nimic, chiar daca ar fi sa fie interzis la un moment dat. Critica sa de aceasta data se rasfrange asupra bisericii si mai mult asupra jurnalistilor de la "Famiglia cristiana " si "Avenire", care se pare au gasit drept subiect de discutie in articole publicate despre faptul ca Celentano a declarat ca toti banii obtinuti din aceasta prezenta la Sanremo, va fi pentru saraci. Se pare ca respectivele publicatii s-au gasit depasite de bunele intentii ale artistului si atunci au criticat.  Se intampla oriunde in lume daca faci rau esti criticat, daca faci bine la fel esti criticat.


                 Probabil ca multi, la fel ca si mine, am fi preferat sa auzim mai mult melodiile sale apreciate atat de mult, insa cu siguranta ca tot critica l-a oprit pentru a nu se spune ca isi face publicitate, desi la drept vorbind Celentano nu are nevoie de publicitate, muzica sa a fost si va ramane de valoare pentru cei care il indragesc.Nessun commento:

Posta un commento