domenica 16 febbraio 2014

FESTIVALUL DE MUZICA ITALIANA SANREMO 2014 - A 64 . A EDITIE
                   Cu fiecare an Festivalul de muzica italiana Sanremo, imbatraneste ca noi toti, numai ca in fiecare revigoreaza cu noile melodii care chiar daca nu vor urca pe podium, au sansa sa devina celebre prin popularitate.
                    Prezentatorii de la editia precedenta Fabio Fazio si Luciana Litizzeto, deja au in spate experienta acumulata si de ce nu succesul care i-au lansat spre aceasta noua prezentare de anul acesta. Tipicul festivalului ramane acelasi de anul trecut , 14 cantareti in concurs cu cate doua melodii, iata lista acestora printre care veti regasi chiar si nume cunoscute daca iubiti muzica italiana cum ar fi Noemi, sau Cristiano Di Andrè, care nu este altul decat fiul recunoscutului cantautor italian Fabrizio Di Andrè, sau Raphael Gualazzi care a castigat premiul I la tineri in 2011 cu melodia Follia d'amore, clasificanduse pe locul al doilea la Eurovision Song Contest.
si 8 concurenti pentru categoria tineri.

           Ceva mai special in acest an , va fi readucerea in memorie a catorva din stelele muzicii italiene, care de-a lungul carierelor lor si-au adus o contributie semnificativa , cum ar fi Luigi Tenco, un tanar indragostit chiar de faimoasa Dalida, iar insuccesul de la Sanremo il face sa se sinucida, Fabrizio Di Andrè, De Gregorio, Lucio Dalla, Domenico Modugno , melodiilor lor, interpretate de catre concurentii in concurs, vor colora atmosfera de vineri seara al Festivalului.
           Favoriti printre concurenti consacrati ar fi Noemi si Francesco Renga, mie personal imi place Noemi, dar finala cine stie ce surprize va pregati.


iata si Francesco Rengamelodiile nu sunt cele din concurs, sunt doar pentru identificarea vocii.
            Invitatii Festivalului din acest an ......Raffaella Carrà, Claudio Baglioni, Gino Paoli, nume celebre din muzica italiana, comicul prezent si anul trecut Enrico Brignano si o amenintare politica din partea celui care conduce Miscarea 5 stele (Movimento 5 stelle) Beppe Grillo, care nu stiu care ar putea face pe o scena a unui festival de muzica. Printre invitati, foarte posibil prezenta a Depeche Mode, care se afla intr-un turneu in Italia in aceasta perioada.
             Asadar ne mai despart doar cateva zile, mai precis, incepand cu 18 februarie si pana un 22 februarie 2014, cand Festivalul de muzica italiana Sanremo editia a 64 - a va straluci in toata splendoarea sa.
Nessun commento:

Posta un commento