domenica 9 febbraio 2014

TI LASCIO UNA CANZONE 7 - din 8 februarie 2014         Curios este ca  emisiunea Ti lascio una canzone , emisiune transmisa de Televiziunea italiana RAI, pe langa o mare audienta pe care o face, fiind a doua in statisticile italiene, ba uneori chiar prima dupa emisiune C'e posta per te, simile la emisiunea romaneasca Din dragoste, exista italieni carora nu le place aceasta emisiune concurs plina de muzica italiana mai veche sau mai noua, de invitati valorosi din sfera muzicala. Motivele sunt dintre cele mai diverse si bizare cum ar fi,  melodiile sunt prost alese, diferenta prea mare dintre unele si altele care se afla intr-o intrecere directa, prezentatoare Antonella Clerici, ar fi mai mult paiata ca prezentatoare, ca publicitatea e prea lunga, ca invitatii sunt prea plicticosi........hei, si cate altele. Parerea mea este ca dintr-o data toti devin priceputi a critica si putini a aprecia o emisiune care se vrea a fi un prilej de distractie, de auditie a unei muzici valoroase si de ce nu ,a fi o rampa de lansare asa cum am mai spus de fiecare data. De ce nu ar exista si in Romania acest interes pentru copii ?
        Dupa ce mi-am spus of-ul, sa vedem ce s-a intamplat sambata seara 8 februarie 2014:
       In primul rand copii foarte talentati chiar daca melodiile interpretate, erau destul de dificile si totusi au aratat ca le place ceea ce fac, reusind sa emotioneze fiecare dintre ei, facand grea diferentierea pentru a alege melodia castigatoare pentru aceasta seara.
       In aceasta seara s-a dorit de evidentiare inca o data daca mai era nevoie,  valoarea perlelor lansate la Festivalul de muzica italiana Sanremo, care anul acesta se va desfasura intre 18 - 22 februarie 2014. Melodii minunate care ani si ani au fost fredonate si iubite, asa cum au fost si semifinalistele din aceasta seara Il mare calmo della sera interpretata de  Federica Falzon si Vincenzo Carnì, (castigatorii de saptamana trecuta) si  Maledetta primavera , interpretata de  Rebecca Toschi. 

   Dar cum muzica lirica este cea care atinge mai mult sufletul  si emotioneaza mai mult si de aceasta data protagonistii de sambata trecuta isi intaresc si mai mult pozitia de pe locul l cu melodia Il mare calmo della sera.


         In afara de farmecul acestor copii invitatul Peppino Di Capri, coloreaza emisiunea cu fragmente din o parte din melodiile cantate intr-o cariera de peste 50 de ani.

            Un farmec aparte il aduc si vechii concurenti nu numai cei care au castigat editiile, chiar si cei care cu talentul lor au adus un contribut al acestei emisiuni, asa cum este cazul si pentru Damiano Mazzone


Nessun commento:

Posta un commento