martedì 15 febbraio 2011

FESTIVALUL DE MUZICA ITALIANA SANREMO - DOMENICO MODUGNO

     
            Muzica italiana a avut aceasta rampa de lansare a adevaratelor valori muzicale, acest Festival de muzica usoara italiana de la Sanremo, care timp de 60 de ani a propulsat nume si nume ce au ramas in inimile italienilor pana astazi.
           Iata un nume care nu a cucerit doar Italia, a cucerit intreaga lume cu melodia  Nel blu dipinto di blu, melodie cunoscuta si in Romania, succesul avandu-l nimeni altul decat Domenico Modugno, care in anul 1958 debuteaza in festival  impreuna cu un alt debutant Jonny Dorelli. Aceasta melodie devine melodia festivalului, avand un succes enorm, fiind vandute peste 20 de milioane de discuri, iar Modugno este supranumit "Mister Volare".
            Pentru al avea partener pe Jonny Dorelli, Modugno, a fost nevoit sa il ajute cu  o serie de pumni ca aceasta sa isi invinga teama de a urca pe scena. Se pare ca aceasta lectie i-a fost folositoare pentru ca a revenit pe scena festivalului inca de 6 - 7 ori.
            Iata un video cu "Mister Volare", melodie care in Italia, daca nu o cunosti, inseamna ca nu esti italian



Acesta a fost debutul, insa succesul vietii muzicale si nu numai, el facand  o cariera si in lumea filmului si a teatrului, avea sa continue, pana cand a parasit aceasta lume in 1994.

            Iata si alte dovezi ca a fost o stea a muzicii italiene, iar primul succes nu a fost intamplator




     storie sanremo

Nessun commento:

Posta un commento