mercoledì 16 febbraio 2011

FESTIVALUL DE MUZICA ITALIANA SANREMO - PRIMA SEARA-



              Portile Festivalului de muzica italiana Sanremo 2011, s-au deschis, o mare de emotii atat din partea echipei ce a condus, nefiind crutat nici marele Gianni Morandi si bineinteles emotii si pentru concurenti. Faima acestui festival nu s-a stins , in fiecare an exista ceva care atrage, decor, concurenti, conducator de festival, invitati, insa treptat scade din valoare.
              Valoarea unui festival, dupa parerea mea, trebuie sa fie data prin organizare, ceea ce pare sa fie inca ireprosabila, dar si prin valoarea melodiilor selectionate.....aici poate ar mai fi cate ceva de spus. Pentru ca daca melodiile prezentate, nu sunt in primul rand selectionate dupa criterii riguroase, si nu in ultimul rand, melodiile bune trebuiesc apreciate in mod corect. In acest fel , adevaratele valori ale muzicii ,se apropie au dorinta sa intre in competitie, pe cand contrariul fac ca valorile muzicii, compozitori si interpreti sa nu mai aiba incredere si nici dorinta de a intra in competitie, stiind ca rezultatul va fi un fiasco.
              Anul acesta pare sa fie destul de bogat in nume din lumea muzicii usoare italiene, cum ar fi Al Bano, Patti Pravo, Roberto Vecchioni, care au o anumita greutate, totusi valoarea melodiilor lasa usor de dorit. Nu mai sunt acele melodii care impresioneaza de la primele cuvinte, de la primele acorduri.
              Poate e mai corect sa asteptam si urmatoarele seri, pana a avea un verdict final si despre aceasta editie.
              Un succes deja l-au avut comicii si prezentatorii emisiunii italiene Iene ; Luca si Paolo, care cu parodia muzicala " Ti sputtanerò" cu o tenta directa la politica din Italia si mai ales indreptata spre Berlusconi si Fini , au reusit sa fie aplaudati la scena deschisa.
               Iata si video cu pricina:



       Fiind atat de directi, pe buna dreptate cei doi s-au intrebat chiar daca vor mai fi prezenti pana la sfarsitul acestui festival.

2 commenti:

  1. http://karina-lumeanoastra.blogspot.com/2011/02/festivalul-de-muzica-italiana-sanremo.html

    Am trecut si linkul de la blogul tau, la inceput, ca sa stie lumea:)

    RispondiElimina
  2. Multumesc.
    Sper sa reusesc sa aduc cat mai interesante stiri despre acest festival.
    O seara buna.

    RispondiElimina