mercoledì 16 febbraio 2011

FESTIVALUL DE MUZICA ITALIANA SANREMO - MINA -

       
         In anul 1960, Festivalul de muzica italiana Sanremo, are printre concurentii din  acel si pe aceea care avea sa devina Regina muzicii italienii MINA.
         Poate nu ar fi lipsit de importanta sa spun ca aceste aprecieri atat pentru Domenico Modugno, asa cum am scris ieri, cat si pentru Mina , sau altii despre care sper sa reusesc sa va scriu, deci nu sunt aprecieri personale, este o realitate care se simte, pentru ca muzica lor a ramas vie si astazi.
        Concursurile pentru copii "TI LASCIO UNA CANZONE" ca si "IO CANTO", unde spre bucuria noastra a romanilor, au existat doua talente extraordinare romanesti si anume Madalina Lefter si Andreea Olariu, la aceste competitii piesele muzicale alese, sunt tocmai a acestor mari vedete, care au devenit nemuritoare.
         Asadar, 1960, debuteaza Mina, cu melodia "E vero", insa nu reuseste sa castige premiul festivalului. Incearca si anul urmator, cu doua melodii "Io amo tu ami" si  "Le mille bolle blu", insa se pare ca acest festival nu ii poarta norocul spre lumea muzicala. Pentru Mina aceasta editie a festivalului, a fost una plina de amaraciune si injustitie, iar printre crize de plans spune ca nu va mai participa niciodata, ceea ce a si facut.
        Insa vocea ei si melodiile interpretate si inregistrate fac sa castige cel mai important trofeu acela al publicului ascultator cucerind  inimile, atat in Italia cat si in strainatate, unde pleaca imediat dupa aceasta deziluzie.
          In anul 1965, devine regina postului de televiziune RAI 1, printr-o emisiune,o fantezie muzicala  unde interpreteaza melodiile castigatoare ale Festivalului Sanremo.
          Are o cariera stralucita plina de succese atat in lumea muzicala cat si in televiziune si chiar film.
         Anul acesta, din culise , s-ar fi auzit ca ar fi avut o propunere pentru a participa ca oaspete de onoare al festivalului, insa varsta, dar......si amintirile se pare ca au tinut-o in casuta ei unde de o buna bucata de vreme s-a restras.









                                                                                                         Storie Sanremo

Nessun commento:

Posta un commento