venerdì 18 febbraio 2011

FESTIVALUL DE MUZICA ITALIANA SANREMO - A TREIA SEARA -



          A treia seara a fost asteptata cu foarte mult interes din mai multe motive. Unul dintre ele, foarte important de altfel, este acela  aniversarea a 150 de ani de la uniunea Italiei. De fapt aceasta sarbatoare se va aniversa pe tot parcursul anului 2011, prin tot felul de manifestari culturale. Astfel , pe acest motiv, concurentii din cadrul festivalului au interpretat melodii dedicate acestei sarbatori, Al Bano, primind cele mai multe voturi, obtinand in felul acesta trofeul dedicat acestei aniversari a 150 de ani.
         Un al doilea motiv, pentru care toata lumea astepta cu sufletul la gura a fost prezenta in cadrul Festivalului de la Sanremo a marelui Roberto Benigni, supranumit si Premiul Oscar, tocmai pentru motivul ca acesta a primit in anul 1999 un premiu Oscar, pentru cel mai bun actor oferit de Academy of Motion Picture Arts and Sciences.
         Era asteptat pentru talentul sau de mare comic, dar mai ales pentru a se vedea reactia sa stiut faptul ca este un anti Berlusconi. De data aceasta insa a demonstrat o adevarata lectie de istorie pentru cine a vrut sa cunoasca mai mult, povestind cu lux de amanunte fiecare cuvant al imnului Italiei, cu o insufletire si forta de adevarat italian, culminand cu intonarea acestuia, in aplauzele publicului.

             Foarte multi sunt insa de parere   ca pentru prestatia sa de jumatate de ora din festival , fabuloasa suma de 230 - 250 mii euro, e mult prea mult decat i s-ar fi cuvenit. Cei drept.....nu e prea cinstit, facandu-se comparatie cu nivelul salariilor obisnuite si a muncii prestate. Asa e azi se pare, unii muncesc putin si castiga  sume de .......te doare capul doar cat auzi.
              Iata inca un motiv important pentru cea de a treia seara, norocul de a intra din nou in competie a melodiilor eliminate, unde inca un succes pentru Al Bano, intrand din nou in competitie, impreuna cu Anna Tatangelo, cantareata eliminata din prima seara.



         Si iata ca inca un motiv al acestei seri a fost selectionarea a inca doua tinere talente pentru finala
Micaela......

si....Roberto Amadè



                   

Nessun commento:

Posta un commento