Orezul este cea mai cultivata cereala de pe planeta (peste 15% din cantitatea totala), insa nu toata lumea stie ca are si virtuti terapeutice deosebite. Calitati curative si actiune farmaceutica: este comparabil cu graul in ceea ce priveste valoarea nutritionala, fiind bogat in glucide si proteine. Contine inhibitori ai protazei ca si celelalte cereale, deci este foarte util in lupta contra cancerului, avand efect antitumoral. Taratele de orez consumate cate o lingurita pe zi ne feresc de litiaza renala, deoarece contin acid fitic si fitati care absorb din intestin calciul aflat in exces. Astringent, analeptic, antidiareic, constructor, carminativ, dietetic, diuretic (favorizeaza eliminarea ureei), energetic, emolient, energizant, nutritiv, racoritor, regenerator, orezul (tarata) scade totodata presiunea sangelui, e hipotensor, ajuta la vindecarea unor forme de cancer, vindeca psoriazisul, elimina caloriile in exces, scade colesterolul din sange.
Preparare: - Se pun la fiert 50 g de orez in 500 ml apa, pana se fierbe bobul. Se consuma apa si mucilagiile si se mananca orezul in afectiunile de mai sus. Se poate folosi in orice preparat culinar, cat de mult suporta fiecare in parte si in functie de reactia organismului si de afectiune. - O lingura de orez nedecorticat se va pune in 250 ml apa, de seara, si dimineata se consuma aceasta apa, mai multe zile la rand.
Este foarte util in toate afectiunile renale, gastrointestinale, hiperazotemie. - In afectiunile pielii, pudra de orez se aplica extern, simplu: se pune in mana si se maseaza fata cu aceasta pudra, apoi se spala cu apa calduta. In traditia populara, apa in care se spala orezul se bea pentru combaterea leucoreei. Decoctul se bea in bolile de rinichi, iar cu faina fiarta se faceau legaturi la umflaturi. |
Nessun commento:
Posta un commento