venerdì 17 febbraio 2012

FESTIVALUL DE MUZICA USOARA ITALIANA SANREMO 2012 - A TREIA SEARA -


          A treia seara si dupa parerea mea cea mai reusita, fara un concurs propriu - zis, toti cantaretii in concurs au demonstrat ca valorile lor sunt infinite, totul depinde de moment, de melodie si de ce nu de acel suflu venit din partea unei vedete internationale. 
         Cu tema "Viva Italia nel mondo",  melodii de succes din trecut, traduse si interpretate in toata lumea , a adus un aer de prospetime si vigoare in cadrul Festivalului de muzica usoara italiana Sanremo 2012 , existand momente inedite care cu siguranta si-a pus amprenta pe aceasta editie.

        Iata de exemplu, aparitia marelui cantaret,chitarist si compozitor din Porto Rico, Josè Feliciano, participant al Festivalului in anul 1971, o mare valoare muzicala, care a castigat de 5 ori premiul pentru "Cel mai bun chitarist pop din America" si nu mai putin de 8 premii Grammy, o cariera de 40 de ani in ciuda faptului ca s-a nascut orb. Asadar intra pe scena festivalului insotita de Arisa, cu o atentie deosebita pentru cantaret, pentru a nu i se intampla nimic rau si fericita in acelasi timp ca il are aproape pentru a canta impreuna

         Un alt moment impecabil, a fost acela cand pe scena festivalului a venit marele chitarist, fondatorul Formatiei Queen, Bryan May impreuna cu Kerry Ellis, alaturi de Irene Fornaciari, artista in concurs. Un moment de neuitat, si mai ales o ocazie pentru a se vedea valoarea Irenei, care din pacate in concurs, cu melodia prezentata......este sub valoarea ei

            Pentru mandria nationala, caci italieni se pot mandri cu ea, a fost invitata cea mai buna inotatoare mondiala Federica Pellegrini, un moment placut, dragut, asa cum este si ea , dezinvolta cu simtul umorului si cu o usoara emotivitate care ii statea bine.

          In cea de a treia seara, mare bucurie pentru doua din melodiile eliminate, care au fost realese pentru a intra in concurs, acestea fiind "Nani" cu Pierdavide Carone si Lucio Dalla, iar cea de a doua "Respirare" cu  Loredana Bertè si Gigi D'Alessio, cred ca singurele melodii.
          O adevarata seara de muzica pentru Festivalul de muzica usoara Sanremo.

Nessun commento:

Posta un commento