domenica 19 febbraio 2012

FESTIVALUL DE MUZICA USOARA ITALIANA SANREMO 2012 - SEARA FINALA - MELODIA CASTIGATOARE -


        
            Iata si seara finala, o seara plina de emotii, asteptari si sperante. O seara de care multi dintre cei prezenti si nu numai, chiar si cei de acasa care au urmarit, isi vor aminti cu siguranta. Daca iti place Sanremo, daca iti place muzica, nu poti fi impotriva a ceea ce se intampla la acest Festival de muzica usoara italiana, chiar daca polemicile sunt la ele acasa, chiar daca anumiti invitati nu sunt pe placul tau, diversitatea trebuie sa existe, pentru ca nici noi nu suntem toti la fel.

             62 de editii de muzica, 62 de melodii castigatoare alese de-a lungul acestor ani si mult mai multe melodii clasate pe alte locuri inferioare, dar care au umplut sufletele tuturor, multe dintre ele fiind fredonate si astazi. 
      Melodiile sunt reluate, cu anumite pauze pline de momente umoristice, muzica, aparitii......scandaloase (stupide), replici si decernarea premiului la tineri. Iata momentul decernarii premiului  pentru Alessandro Casillo -
             
              Cand am scris aparitii scandaloase, bineinteles au disparut Belen Rodrigues  si Elisabeta Canallis, dar a ramas Ivana, Ivanca, spuneti-i cum vreti, care apare pe scena mai mult dezbracata decat imbracata
desigur ca multi ochi au ramas atintiti spre ea fara a mai auzi un cuvant.....inclusiv Gianni Morandi, nu se poate aptine, incercand sa ii aseze mai bine microfonul, doar pentru o atinge.
         Moment de replica, cine il putea face mai bine decat cine a provocat polemica cea mai mare  ADRIANO CELENTANO, care  o ia de la capat in ideea de a explica mai bine ceea ce crede el nu s-a inteles prea bine in prima seara cand a atacat jurnalistii bisericii. De aceasta data spectatorii din sala reactioneaza , iar Celentano decide sa cante doua dintre melodiile de pe ultimul album, ridicand sala in picioare. Valoarea lui Celentano este incontestabila si cred ca inca vom mai asculta multe melodii compuse si cantate de el. Gianni Morandi se emotioneaza gandurile ducandu-se peste toata cariera de o viata.

            O aparitie extraordinara a fost aceea a celor de la The Cranberries, care a incalzit atmosfera.
          Cei care ne-au incantat anul trecut la Sanremo in prezentarea festivalului si care au deschis si anul acesta, Luca si Paolo, isi iau rolul de paiate, de clowni, perioada in care televotul este deschis pentru votare.

            Iata si momentul mult asteptat, dupa ce au fost ceva rasturnari de situatii, cu votul de la Sala ziaristilor, dintre cele trei finaliste Arisa cu melodia "La notte", Emma cu melodia "Non e l'inferno" si Noemi cu melodia "Sono solo parole"- finalista castigatoarea a Trofeului Sanremo 2012 este EMMA MARONE. Dupa ce in anul 2011, obtine doar locul 2 alaturi de Modà cu melodia Arriverà, anul acesta triumfa si isi adjudeca premiul cel mare .
            Gianni Morandi este si va ramane o valoare de necontestat in lumea muzicala si de ce nu chiar si in aceea de conducator de festival.
          

Nessun commento:

Posta un commento