"Dacă-i vorbeşti cuiva într-o limbă pe care o înţelege, ceea ce-i spui îi ajunge la creier. Dacă însă îi vorbeşti în limba sa maternă, ceea ce-i spui îi ajunge la suflet." Nelson Mandela
lunedì 29 novembre 2010
domenica 28 novembre 2010
1 DECEMBRIE - Sarbatoarea nationala a Romaniei
La 1 decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia, constituită din 1228 delegaţi, şi sprijinită de peste 100.000 de persoane adunate la eveniment din toate colţurile Ardealului şi Banatului, a adoptat o Rezoluţiune care consfinţeşte unirea tuturor românilor din Transilvania şi întreg Banatul (cuprins între râurile Mureş, Tisa şi Dunăre) cu România.
Carte poştală emisă cca. 1918–1919 pentru a sărbători Unirea. A se observa traseul ciudat al graniţei de vest a ţării: este cuprins întreg Maramureşul, o parte mai mare a Crişanei, cu posibilitatea extinderii Banatului până la Tisa şi Dunăre. Graniţele definitive vor fi stabilite abia în 1920 |
Ziua de 1 decembrie 1918 marchează bilanţul luptei românilor pentru întregire statală, care vine să încununeze precedentele acţiuni ale fraţilor din Basarabia (27 martie 1918) şi Bucovina (15 / 28 noiembrie 1918). Poporul român a valorificat conjunctura internaţională creată în urma Primului Război Mondial şi a ştiut să se afirme în contextul mişcării de eliberare a popoarelor şi al victoriei principiului naţionalităţilor în Europa.
Iata ce s-a obtinut la 1 decembrie 1918 prin Rezolutia votata de Marea Adunare Nationala:
- Deplină libertate naţională pentru toate popoarele conlocuitoare. Fiecare popor se va instrui, administra şi judeca în limba sa proprie prin indivizi din sânul său şi fiecare popor va primi drept de reprezentare în corpurile legiuitoare şi la guvernarea ţării în proporţie cu numărul indivizilor ce-l alcătuiesc.
- Egală îndreptăţire şi deplină libertate autonomă confesională pentru toate confesiunile din Stat.
- Înfăptuirea desăvârşită a unui regim curat democratic pe toate tărâmurile vieţii publice. Votul obştesc, direct, egal, secret, pe comune, în mod proporţional, pentru ambele sexe, în vârstă de 21 de ani la reprezentarea în comune, judeţe ori parlament.
- Desăvârşită libertate de presă, asociere şi întrunire, libera propagandă a tuturor gândurilor omeneşti.
- Reforma agrară radicală. Se va face conscrierea tuturor proprietăţilor, în special a proprietăţilor mari. În baza acestei conscrieri, desfiinţând fidei-comisele şi în temeiul dreptului de a micşora după trebuinţă latifundiile, i se va face posibil ţăranului să-şi creeze o proprietate (arător, păşune, pădure) cel puţin atât cât o să poată munci el şi familia lui. Principiul conducător al acestei politici agrare e pe de o parte promovarea nivelării sociale, pe de altă parte, potenţarea producţiunii.
- Muncitorimei industriale i se asigură aceleaşi drepturi şi avantagii, care sunt legiferate în cele mai avansate state industriale din Apus.
sabato 27 novembre 2010
Traditiile si obiceiurile poporului roman de Sfantul Andrei
Peste tot in lume exista datini si obiceiuri populare, insa parca niciunde traditiile nu cunosc „fastul” si semnificatiile celor romanesti. Legendele spun ca in noaptea Sfantului Andrei (29/30 noiembrie) se practica ritualuri cu scopul de a proteja oamenii, animalele si gospodariile. Este noaptea in care spiritele negre bantuie locurile pamantesti. Traditia , spune ca de Sfantul Andrei se dezleaga secrete, se gasesc autorii unor crime, ale unor furturi. Acest obicei se desfasuara la miezul noptii, in cimitir cu apa sfintita, lumanari, un vas nou cu gura larga si cativa banuti de argint care se pun pe un mormant parasit. Dupa ce se spun cateva rugaciuni, se poate vedea in apa turnata in vas firul evenimentelor.
Traditiile de Sfantul Andrei sunt multiple, diferite de la o zona geografica a tarii la alta, poate nici o alta sarbatoare nu este asa plina de simboluri ca aceasta. Legendele din Bucovina spun ca in noaptea Sfantului Andrei lupii incep sa vorbeasca si isi misca gaturile intepenite. Cel ce vrea sa auda vorbele lupilor, va muri repede, iar daca un om este atacat de lupi acesta se va transforma in varcolac.
Legat de aceasta traditie bunicii imi povesteau cum ca in satul lor de bastina, era o batrana, care niciodata nu crezuse in aceste obiceiuri ale satului. In ajunul sarbatorii Sfantului Andrei, se mananca usturoi, de asemenea se ung toate portile de la animale, toate usile, toate ferestrele cu usturoi pentru a fi ferit de lup. Batrana a ignorat aceasta si a nu a facut ritualul zicand ca pe ea nu are unde sa o manance lupul ca sta numai in casa. Insa.........in seara cu pricina, ea a iesit afara doar pentru putin pe prispa casei, iar lupul a inhatat-o.
De Sfantul Andrei femeile intorc oalele si canile cu gura in jos sau scot din soba cenusa calda pentru ca strigoii sa nu se adaposteasca la caldura sau imprastie prin curte bucati de paine pe care strigoii sa le manance si sa nu mai intre in casa. Ca sa se apere de varcolaci atarna siruri de usturoi la intrare si lasa candela aprinsa . Animalelor li se amesteca in hrana cate un fir de busuioc sau li se pune o picatura de aghiasma in apa. In trecut exista „descantecul sarii”: un drob de sare descantat era ingropat in fata grajdului. El era dezgropat la primavara de Sfantul Gheorghe cand sarea era amestecata in hrana animalelor ca sa le fereasca de farmece.
Sarbatoarea Sfantului Andrei este prevestitoarea ursitului pentre fetele tinere nemaritate. Se spune ca un fir de busuioc asezat sub perna face ca in vis sa apara imaginea ursitului. In alte parti se foloseste metoda „facutului cu ulcica”: singura in fata sobei, fata intoarce un vas nou de lut pe fundul caruia lasa sa arda 3 carbuni. Rostind o incantatie ea roteste usor vasul si atrage atentia celui iubit. Un alt obicei pentru a ghici viitorul consta in a privi un pahar cu apa neinceputa in care arunca o verigheta sfintita de preot in mijlocul caruia apare chipul ursitului. Tot pentru aflarea viitorului o fata dezbracata se aseaza intre doua oglinzi cu o lumanarede la inviere in fiecare mana si priveste intens in oglinda din fata. Se spune ca in oglinda din spate i se reflecta scene din viitor si imaginea viitorului sot.
De Sfantul Andrei se poate afla prognoza pentru anul urmator. Traditia spune ca se iau 12 cepe care se duc in podul casei si se lasa acolo pana in seara de Craciun. Fiecarei luni a anului ii corespunde o ceapa. Cepele care s-au stricat semnifica luni ploioase cu grindina, iar cele care au incoltit, luni favorabile pentru recolta. La fel se face si cu graul care este pus la incoltit pentru fiecare membru al familiei. Cel al carui grau este frumos si inalt se spune ca va avea un an bun cu bani si sanatate. Daca in noaptea Sfantului Andrei este senin si cald, atunci vom avea o iarna blanda, daca este ger, vom avea o iarna grea.
venerdì 26 novembre 2010
As dori o fata
- O vodka, va rog.
Bea, apoi, soptit:
- Dar o fata aveti? as dori....
- Fete nu avem, dar daca insistati.... vi-l oferim pe john.
- Imi pare rau, dar eu nu sunt homosexual.
Pleaca.
Se intoarce peste o saptamana.
- O votka, va rog.
Bea, apoi:
- As dori si o fata, daca se poate...
- Fete nu avem dar vi-l oferim pe John.
- Nu sunt homosexual, dar daca altceva nu aveti...
accept. Dar sa nu stie nimeni, decat noi doi.
- Vor sti 7 oameni.
- Cum asa?
- Eu, dumneata, John si alti patru care trebuie sa-l tina pe John ca nici el nu e homosexual.
PESTERA SFANTULUI ANDREI - BETLEEMUL ROMANESC
Povestea Sfantului Andrei
Desi nu mai sunt atat de respectate in zilele noastre, datinile si obiceiurile romanesti au fost cele care au facut ca numele Romaniei sa fie cunoscut in lumea intreaga.
mercoledì 24 novembre 2010
25 Noiembrie – Ziua Mondiala impotriva violentei asupra femeilor
Vezi mai multe video din evenimente
domenica 21 novembre 2010
BACAU – Arena Mall – Turneu international de table si backgammon
Arena Mall din municipiul Bacau va fi gazda celui mai puternic turneu international de table si backgammon care a avut loc vreodata in Romania.
Concursul se va desfasura in perioada 9-12 decembrie si va reuni in fata tablelor de joc, peste 100 de concurenti din tara si din strainatate, care se vor bate pentru premii substantiale, care vor depasi 20.000 de euro (fond de premiere, la care se vor adauga premii suplimentare de 5.000 de euro).
La concursul de table, inscrierea este de 50 lei (prima runda 3 puncte, finala 5 puncte), iar premiile vor insuma 85% din incasari plus 1.000 de euro, iar la turneele de backgammon de 100 lei (prima runda 7 puncte, semifinala 9 puncte, finala 11 puncte) si 500 lei inscrierea (11/13/15 puncte), se vor acorda premii reprezentind 85% din incasari, plus 1.500, respectiv 2.500 de euro.
Potrivit regulamentului de concurs, distribuirea premiilor se va face in felul urmator: Locul I- 40%; II- 15%; Semifinalisti – cite 7,5%; Consolare: I-15%, II-7,5%; Ultima sansa- 7,5%.
“Oricare jucator se poate inscrie la toate categoriile mentionate, putind opta pentru inscriere dubla (doua inscrieri pe categorie de joc). In aceste conditii, jucatorul va trage la sorti un bilet pentru prima jumatate a tabloului si un alt bilet, pentru a doua jumatate a tabloului.
Premiile obtinute in principal la categoria Consolare sau Ultima sansa, se cumuleaza. In intervalul de timp programat jocurilor, pentru fiecare 15 minute de intirziere, jucatorul va fi penalizat cu un punct, iar la o ora de intirziere, acesta va pierde partida.
In timpul partidei, jucatorul poate cere pina la doua pauze a cite 10 minute fiecare, iar de la o partida la alta, 15-30 minute pauza, orice litigiu urmind a fi solutionat de catre organizatorii competitiei”, a declarat campionul european la backgammon, Neculai Draganuta (foto), directorul turneului.
Principalii sponsori ai concursului inscris si pe site-ul international Chicago Point, sint Arena Mall si Leon Expert din Bacau
Adevarul despre pasiunile erotice ale Mariei-Tereza
Este ideea de la care a pornit istoricul german Gunther Frauberger, in articolul publicat intr-un recent numar al prestigioasei reviste franceze „L'Histoire”. Efectuand cercetari in biblioteci din Austria si Germania, Frauberger a reusit sa reconstituie viata particulara a imparatesei si in principal ultimele sale zile. Istoricul german incuviinteaza faptul ca regina iubea foarte mult caii, dar era o dragoste ce nu implica in nici un caz aspecte sexuale. „Maria-Tereza a fost mereu complexata de feminitatea ei, scrie Frauberger.
Stapana peste unul dintre cele mai mari imperii europene, tratand de la egal la egal cu puternicii barbati de stat ai continentului, ea se simtea intrucatva inferioara acestora, dar facea tot posibilul sa-i urmeze: tragea cu pistolul, se interesa de stiinta si arta, se implica in treburile economice si comerciale, si nu in ultimul rand era o foarte buna calareata, o veritabila amazoana!”.
„Decesul s-a datorat unei hemoragii cerebrale”
Aceasta pasiune pentru echitatie nu i-a fost insa de bun augur, insisi servitorii de la numeroasele castele imperiale de pe cuprinsul Austro-Ungariei scornind, se pare, primele rumori referitoare la bizarul amor carnal pe care imparateasa il impartasea cu naravasii ei armasari. In privinta sfarsitului ei, despre care legendele spun ca s-ar fi petrecut pe cand Maria-Tereza, aflata in plin elan erotic cu un armasar, l-a biciuit pe acesta, fiind apoi macinata intre copitele calului, Frauberger este cat se poate de clar: nimic nu este adevarat.
„Maria-Tereza a murit nu intr-un grajd, sub copitele vreunui armasar, ci singura, in patul ei, in seara zilei de 5 noiembrie 1780. Potrivit marturiilor, de care nu ne putem indoi, ale apropiatilor sai, in acea zi imparateasa s-a sculat dis-de-dimineata, si-a baut cafeaua si s-a tolanit inapoi in asternuturi, pregatindu-se a citi corespondenta. Dupa trei ore, sambelanul sau, nedumerit ca inca nu fusese chemat de imparateasa, ca de obicei, a intrat in camera ei si a gasit-o in pat, in stare de inconstienta.
Stare din care, cu toate eforturile depuse de medicii personali, imparateasa nu avea sa se mai trezeasca niciodata, incetand din viata la ora 9:45 p.m., in aceeasi zi. Autopsia urma sa scoata la iveala ca decesul ei s-a datorat unei hemoragii cerebrale. Cu alte cuvinte, un sfarsit deloc spectaculos, precum cel vehiculat de amatorii de zvonuri si de glume fara perdea pe socoteala impunatoarei imparatese.
GOOGLE FACE 2000 DE ANGAJARI IN INTREAGA LUME
Compania Google intentioneaza sa angajeze peste 2.000 de persoane din intreaga lume pe masura ce isi extinde activitatea in noi piete, scrie presa internationala.
Google, care detine cel mai popular motor de cautare din lume, are in prezent 2.076 de posturi libere. Numarul posturilor scoase la concurs este de sase ori mai mare fata de cel din luna martie a anului 2009. Google are nevoie de oameni dupa ce anul acesta a cumparat peste 20 de companii. Numarul angajatilor Google depasea la sfarsitul lunii septembrie 23.000 de persoane, fiind cu 18% mai multi angajati decat la inceputul anului.
Joburile oferite de Google sunt dintre cele mai diverse de la University Program Specialist in Senegal, la inginer software la sediul central din Mountain View, California. Luna aceasta, Google a anuntat ca va oferi, de anul viitor, tuturor angajatilor o marire de salariu de 10% si un bonus de 1.000 de dolari. Tot luna aceasta, Google a anuntat ca va avea prezenta oficiala in Romania. Google a deschis un birou de afaceri in Bucuresti care este coordonat de o echipa locala condusa de Dan Bulucea.
BACOVIA - LACUSTRA
George Bacovia - Lacustra
De-atatea nopti aud plouand,
Aud materia plangand...
Sunt singur, si mă duce un gand
Spre locuintele lacustre.
Si parca dorm pe scanduri ude,
In spate mă izbeste-un val --
Tresar prin somn si mi se pare
Ca n-am tras podul de la mal.
Un gol istoric se intinde,
Pe-acelasi vremuri mă gasesc...
Si simt cum de atata ploaie
Pilotii grei se prabusesc.
De-atatea nopti aud plouand,
Tot tresarind, tot asteptand...
Sunt singur, si mă duce-un gând
Spre locuintele lacustre.
VIVALDI - Patru anotimpuri - TOAMNA
Inca cateva zile de toamna, o toamna care aici se resimte din plin, cu ploi care nu mai sfarsesc, cu frunze care se grabesc sa cada, formand covorul placut pasilor nostri, cerul plumburiu........asa ca mi s-a parut ideal pentru a asculta VIVALDI, cu ce altceva mai potrivit decat TOAMNA
sabato 20 novembre 2010
CEI PATRU PASI AI REVOLUTIEI GOOGLE TV
Ion si Maria........ la gradina zoologica
- Domnule, unde-i leul?
- La leoaica.
Maria curioasa intreba:
- Si… cat sta la leoaica?
- Cam o ora.
- I-auzi Ioane sta o oraaaa!!!
- De fa Marie, eu nu sunt leu.
Merg ei ce mai merg si vad cusca tigrului deschisa. Aceeasi poveste la care Maria i-l intreaba pe ingijitor:
- Si cat sta acolo la tigroaica?
- Doua ore.
- I-auzi Ioane… 2 oreeee!!!
- De fa Marie, eu nu sunt tigru.
In fine ajung la cerb si afla de la ingrijitor ca sta la ciuta doar 5 minute. Atunci Ion spune:
- Vezi fa Marie ca sta 5 minute!
La care Maria raspunde:
- Bine mai Ioane, dar si ce coarne are!
CAT E CEASUL ?
- Ai venit, hai? Cat e ora?
- 10.
- Cum "zece", daca eu am auzit pendula batand unu?
- Pai si, ce? Vrei sa bata si zero?
ANDREEA OLARIU - ROMANIA - CRISTIAN IMPARATO - ITALIA
IO CANTO / EU CANT/ - ITALIA - Canale 5 - Andreea Olariu - ROMANIA
venerdì 19 novembre 2010
Intr-un spital de nebuni
-Asta e sanatos!,sa-i facem externarea.A treia zi inainte de externare doctorul il intreaba:
-Tu de ce n-ai vrut sa fugi pe usa aia?,La care nebunul zice:
-Cum sa fug, cand cheia era la mine…
Ardeleanul la targ.
La un moment dat se apropie de el un domn asa mai bine imbracat, la costum, cravata… si-i spune omului nostru:
-De vanzare porcu’?
-De vanzare!
-Da’…ce porc fain!
-Da,e fain!
-Dar ce-i dati sa manance?
-Pai…resturi…ce ramane de la noi dam la porc.
-In cazul asta, dati-mi voie sa ma legitimez: sunt de la Protectia Consumatorului. Cum puteti sa-i dati porcului sa manance resturi? Daca se imbolnavesc consumatorii? Un milion de lei amenda!
A doua saptamana, iar vine ardeleanul cu porcul in targ. De el se apropie un alt om bine imbracat, care-l intreaba:
-De vanzare porcu’?
Ardeleanul, mai nervos putin: -De vanzare…
-Da’…ce porc fain!
-Da,e fain…
-Nici nu miroase a porc!
-Da…-Dar ce-i dati sa manance?
-Pai… pizza, cartofi prajiti, cola… ce mancam noi ii dam si la porc.
-Da? In acest caz, dati-mi voie sa ma legitimez: sunt de la Protectia Copilului. Stiti cati copii din lume mor de foame?!
Si dv. ii dati porcului pizza si cola? Un milion de lei amenda!
A treia saptamana, iar vine omul nostru in targ cu porcul. Si acum vine la el un domn bine imbracat, la costum si cravata: -De vanzare porcu’? Ardeleanul, si mai nervos: -De vanzare..
-Da’, ce porc fain!
-Da, fain..
-Da’… ce-i dati sa manance?
-Nu stiu. -Cum, nu stiti ce mananca porcul dv.??
-Nu stiu dom’le! Eu in fiecare dimineata ii pun o suta de mii in troaca si el isi cumpara ce vrea!!!!!
Doi ardeleni calatoreau cu trenul
-Biletele la control, va rog!
-Ma, Gheorghe, noi avem belet?
-No.
-N-avem belet, domn controlor.
-Bani de amenda aveti?
-Ma, Gheorghe, bani de amenda avem?
-No.
-N-avem bani, domn controlor.
-Atunci, dati si voi ceva….! Ce dati?
-Ce-avem, ma Gheorghe?
-Avem doar abonament.!!!!
mercoledì 17 novembre 2010
OVIDENIILE
ASTEROID CU DIAMETRUL DE TREI METRI, IN APROPIERE DE TERRA
In aceasta dimineata, in jurul orei 5.45, el a trecut la aproape 34.000 de kilometri distanta de Pamant. Anuntul cu privire la acest eveniment a fost facut de Leonid Elenin de la Institutul de matematica aplicata din Moscova Keldas, citat de agentia de presa RIA Novosti.
Asteroidul cu diametrul de trei metri, botezat 2010 WA, a fost detectat aseara, conform bazei de date a corpurilor mici din Sistemul Solar a NASA, anunta Agerpres. Chiar daca s-a aflat la o distanta mica de Terra, el nu a pus in pericol satelitii geostationari, intrucat punctul de convergenta a fost departe de zona in care se afla satelitii. El nu va reprezenta un pericol nici pentru Terra. Cercetatorul Leonid Elenin a precizat in acest sens ca un asteroid de aceste dimensiuni se dezintegreaza in contact cu atmosfera.
Pe 18 noiembrie, Terra va trece printr-un flux de particule de praf care se afla in coada cometei Tempel-Tuttle. Acest eveniment va fi vizibil si de pe Pamant, sub forma unei ploi de stele.
kappa.ro
Cel mai scump diamant
Diamantul de o culoare si puritate exceptionale, certificat "Fancy Intense Pink" de catre Gemological Institute of America (GIA), a depasit toate asteptarile expertilor care anticipau vanzarea sa pentru o suma cuprinsa intre 27 si 38 de milioane de dolari.
Cumparatorul este Laurence Graff, un bogat colectionar de diamante din Londra. Diamantul a fost cumparat pentru colectia personala a milionarului britanic.
kappa.ro
martedì 16 novembre 2010
LA GURA SOBEI - Astazi povestea Mosului Nicolae
Dar..... pentru ca foarte curand se apropie prima sarbatoare de iarna, mai ales una foarte asteptata de copii, dar nu numai, sa vedem totusi ...........
Cine e Mos Nicolae?
Cunoscut in Transilvania si sub numele de Sin-Nicoara, Sfintul Nicolae este cel mai popular sfint in Ardeal. Sarbatoarea lui a generat un adevarat folclor, de la darurile de ”Mos Neculai” si pana la obiceiurile si legendele diferentiate de la sat la sat. Nascut in cetatea Patara din tinutul Lichiei, din Asia, Sf. Nicolae s-a dovedit de timpuriu alesul Domnului, uimind de copil prin minunile pe care le facea. Dupa ce i-au murit parintii, Nicolae si-a impartit averea saracilor si a intemeiat manastirea Sionului de linga Mira, capitala Lichiei, calatorind ca prelat la Ierusalim.
dar........Ce aduce Mos Nicolae ?
La noi, in Romania de Mos Nicolae, copiii cuminti primesc, pe linga dulciuri si jucarii, o legatura de nuieluse frumos colorate, iar cei mai putin cuminti primesc o nuielusa adevarata care sa le aminteasca de o eventuala pedeapsa. Sfintul Nicolae si aghiotantul sau Ideea de mos care aduce daruri copiilor a aparut in Scandinavia, cu multe mii de ani inainte de Hristos. Vikingii aveau un zeu, Odin, care calatorea prin toata lumea, in timpul iernii, calare pe un cal cu opt picioare, oferind daruri celor buni si pedepsindu-i pe cei rai. Desi in crestinism s-au pierdut aceste povesti, in constiinta oamenilor ele au ramas prin existenta unor personaje cum ar fi Sfintul Nicolae si Mos Craciun.
La crestinii din Republica Ghana, mosul care aduce daruri vine din jungla, in timp ce in Hawaii el coboara din barca. In districtul german Berchtesgaden, 12 tineri imbracati in paie si avind masti care reprezinta animale danseaza in urma Sfintului Nicolae, sunind din talangi. Dupa ce ofera daruri fiecarei case in parte, tinerii dau gazdele afara facindu-se ca le bat, un fel de pedeapsa simbolica pentru eventualele rele savirsite. Si in Germania, Sfintul Nicolae vine cu un aghiotant care poarta nume diferite. Sfintul Nicolae are aici un sac in spate si un bat in mina, in timp ce aghiotantul este o fiinta inspaimintatoare.
In Danemarca, cel care aduce daruri cara un sac in spinare si este purtat de reni. Copiii pregatesc o farfurie cu lapte sau o budinca de orez, in speranta ca aceasta va fi mincata de elfi, personaje despre care se crede ca il ajuta pe aducatorul de daruri.
Polonezii cred ca darurile vin de la stele, in timp ce ungurii spun ca ele sint aduse de ingeri.
In Siria, cadourile vin cu o camila tinara in data de 6 ianuarie. In Italia copii asteapta dulciuri si daruri de personajul, La Befana, despre care se crede ca a refuzat sa-i conduca pe intelepti la Bethleem cand acestia i-au trecut pragul, motiv pentru care La Befana isi petrece timpul mergind din casa in casa pentru a-l gasi pe copilul Hristos.
RECORD MONDIAL
Feliks Zemdegs, in vasrta de 15 ani, i-a dat de cap celebrului puzzle in nici sapte secunde, in cadrul unul consurs local. El a reusit astfel sa depaseasca precedentul record mondial, de 7,8 secunde, si sa obtina un loc bine meritat in Guiness Book.
lunedì 15 novembre 2010
Astazi 15 noiembrie prima zi din POSTUL CRACIUNULUI
Ultima zi a Postului Nasterii Domnului (24 decembrie), numita Ajunul Craciunului, este zi de post mai aspru decat celelalte zile: se ajuneaza pana dupa-amiaza, cand se obisnuieste sa se manance, in unele parti, grau fiert amestecat cu fructe si miere, in amintirea postului lui Daniel si a celor trei tineri din Babilon. In alte zone, se ajuneaza in aceasta zi pana la rasaritul luceafarului de seara, care ne aduce aminte de steaua ce a vestit magilor Nasterea Domnului.
Explicarea acestei icoane in |
sabato 13 novembre 2010
FONDATORUL WIKILEAKS, PE PRIMUL LOC INTR-UN SONDAJ AL TIME PENTRU "OMUL ANULUI" 2010
Assange, un australian care a devenit oaia neagra a Pentagonului dupa publicarea a mii de documente despre razboaiele din Irak si Afganistan, numara vineri seara 24.719 voturi. El era urmat de excentrica Lady Gaga, care intrunise 22.892 de voturi.
kappa.ro
venerdì 12 novembre 2010
Târg cu delicii culinare din Italia in Romania la Sala Palatului
Vizitatorii vor putea participa la prezentări şi degustări de vinuri şi produse alimentare originale, reprezentative pentru diferite regiuni ale Italiei, demonstraţii culinare ale faimosului bucătar italian Antonio Passarelli, spectacole folclorice zilnice din zona Sardegna.
La finalul târgului, un cos imens cu produse alimentare din partea tuturor expozanţilor va fi donat Casei de bătrâni "Don Orione" din Bucureşti, în cadrul campaniei sociale "Un bunic…per amico".
evenimentul zilei
giovedì 11 novembre 2010
ROMANIA IN FINALA CONCURSULUI " TI LASCIO UNA CANZONE"- RAI 1 ITALIA
Valori romanesti, care din pacate in tara nu sunt apreciate , nu sunt sustinute , nici pe departe ajutate sa atinga culmile satisfactiei.
Deci nu ar trebui sa ne miram ca, Italia isi sustine copii, incercand sa le dea acel impuls spre mai bine.Asa se face ca desi a lasat cu gura cascata personalitati ale muzicii din Italia, nu reuseste sa obtina decat premiul juriului, cu melodia " Io vivro senza te" de Lucio Battisti , acelasi autor ca si pentru melodia castigatoare, care in felul acesta a recunoscut valoarea Madalinei.
Concursul a fost unul de alegerea celei mai frumoase, celei mai indragite, celei mai apreciate melodii din muzica italiana, pentru care Mattia Lever cu " I giardini di marzo" de Lucio Battisti, primeste premiul "Ti lascio una canzone - 4".
Daca ascultam cele doua melodii, cu certete putem spune ca Madalina putea sa obtina premiul cel mare.
AL TREILEA RAZBOI MONDIAL INCEPE ASTAZI ? - Profetii ale batranei Vanga si Nostradamus
Batrana profeta a murit in 1996, la 85 de ani. Printre altele, ea ar fi prezis atentatele din 11 septembrie, moartea printesei Diana, al doilea razboi mondial, accidentul de la Cernobil, dar si moartea lui Stalin sau alegerea „omului negru” ca presedinte al SUA. Unele voci sustin ca insusi Gorbaciov s-ar fi ghidat dupa profetiile batranei, ba chiar ca ar fi vizitat-o si Ceausescu, impreuna cu alti sefi de stat ai acelor vremuri.
Scenariul de groaza pe care il infatiseaza profetiile ei este sustinut si de lucrarile lui Nostradamus, care a prezis aceeasi zi, 11 noiembrie 2010, ca data de inceput a razboiului. Numai ca in viziunea lui Nostradamus, conflictul nu incepe intre musulmani si occidentali, ci intre Europa si SUA. Sau cel putin asa interpreteaza unii din cei care incearca sa-i descifreze scrierile.
kappa.ro
mercoledì 10 novembre 2010
Profesorul Lee Dellon - chirurg de exceptie la Timisoara
Pana sa ajungem acel nivel de chirurgie robotizat cum era un articol de cateva zile in urma, trebuie sa fim fericiti ca exista astfel de "maini de aur", care reusesc sa redea viata, celor in suferinta.
Profesorul Lee Dellon, de chirurgie plastică şi neurochirurgie de la Universitatea Johns Hopkins Maryland, Baltimore din SUA (n.r. una dintre cele mai prestigioase din lume, din rândul profesorilor care au lucrat aici 34 au fost laureaţi ai premiului Nobel, dintre care 16 pentru medicină), intervine astăzi în cazul a trei pacienţi internaţi la Clinica de Chirurgie Vasculară din Timişoara şi care suferă de neuropatie diabetică distală.
Aceasta este o complicaţie devastatoare dată de diabet, ce presupune disfuncţii sau modificări patologice ale sistemului nervos central, periferic şi autonom ale bolnavului, afectând mai ales sistemul nervos vegetativ, activitatea motorie şi membrele inferioare care devin foarte dureroase sau îşi pierd sensibilitatea.
"La o parte dintre bolnavii cu diabet zaharat, se produce o strangulare a nervului de la nivelul gleznelor sau de la încheietura pumnului. Pacienţii îşi pierd sensibilitatea la nivelul picioarelor, astfel că ei nu simt atunci când, spre exemplu, îi roade pantoful şi prezintă răni care se infectează. Lor, tehnica chirurgicală le redă sensibilitatea. Alţi bolnavi prezintă dureri, de care vor scăpa în urma operaţiei. Pacienţii care se vor afla astăzi pe masa de operaţie sunt din judeţul Timiş şi au vârste de peste 60 de ani. În clinica noastră, realizăm acest tratament chirurgical de circa doi ani", a explicat prof. dr. Mihai Ionac, şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean Timişoara.
Nu trebuie decat sa fim fericiti ca mai exista astfel de minti ilustre pentru a veni in sprijinul omenirii si mai mult ca a poposit in tara noastra, pentru a salva semeni de-ai nostri.
evenimentul zilei
martedì 9 novembre 2010
MADRE TEREZA DI CALCUTTA
Madre Teresa di Calcutta (nome di battesimo Anjeza Gonxhe Bojaxhiu, 1910-1997) è stata una religiosa cattolica, fondatrice dell'ordine religioso delle Missionarie della Carità.
Esempio encomiabile di vita dedicata ai poveri di Calcutta, viene considerata ancora oggi una delle maggiori personalità nell'ambito della diffusione di una cultura di pace e fratellanza.
Madre Teresa di Calcutta ha ricevuto il Premio Nobel per la pace nel 1979 ed è stata proclamata beata nel 2003.
Maica Tereza de Calcutta , cunoscuta in toata lumea , pentru ajutorul dat celor saraci,a militat pentru pace si fraternitate, primind in 1979 premiul Nobel.
Iata cateva aforisme:
- Se giudichi le persone, non hai il tempo di amarle
Daca judeci persoanele nu ai timpul sa le iubesti.
- Trova un minuto per pensare, trova un minuto per pregare,
trova un minuto per ridere.
Gaseste un minut pentru a gandi, gaseste un minut pentru rugaciune, gaseste un minut pentru a rade.
- Non possiamo parlare finchè non ascoltiamo...
Quando avremo il cuore colmo,
la bocca parlerà, la mente penserà.
Nu putem sa vorbim pana cand nu ascultam.......
Cand vom avea inima plina,
Gura va vorbi, mintea va gandi